Shabby Chic - hangulatos bútorok


Idő koptatta tárgyak, Elhasznált, antik külső, Elnyűtt sikk, Elegancia…

Nagy vidéki házak nyugodt hangulatát idéző, ütött-kopott újrafestett bútorokat, gyönyörű kifakult és használt lenvászon kanapékat, függönyöket felvonultató elegáns lakberendezési stílus a 80-as években Angliából indult és Rachel Ashwell által vált népszerűvé.
A stílusra jellemző a lágy, női bájjal fűszerezett, ám inkább minimalista, feminin vonalvezetés, letűnt korok szépsége, arisztokratizmusa.
Fő színe a fehér és a nagyon halvány, fakó pasztell árnyalatok: pl. tojáshéjszín- vagy szürke falszín; bútorok a fehér különböző árnyalataiban, lekoptatott festékrétegekkel, lesmirglizett sarkokkal...
 Jellegzetes a virágminták és a csíkos kelmék használata - mértékletességgel. Felhasznált anyagok a pamut, a lenvászon, eredeti csipke… Romantikus vágott virágok a vázákban
Az eredmény egy hangulatos, nyugodt környezet, gyönyörű, hasznos bútorokkal. Finoman kényelmes ütött-kopott elegancia egy kis női bájjal fűszerezve…Ön hogy szereti?

Ultra modern környezetben egy kis antik hangulat? vagy mediterrán enteriőrbe simulva? talán skandináv stílus ellentéteként? Tini és gyerekszobában, nappaliban? Üzletben, irodában, nyaralóban? Nézze meg, próbálja ki Ön is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések