Otthon a ház tetején - Londoni otthon


A luxus apartman London virágzó pénzügyi negyedében, egy felújított Edward-korabeli épületben található. A lakásból különösen szép panoráma nyílik a városra, az ablakok esztétikus és jól átgondolt elhelyezése ezért kulcsfontosságú belsőépítészeti feladat volt Thomas Griem számára.
Nappali - A hideg- és légiesen fehér bútorok,
áttetszô üvegfelületek ellenpontjaként
meleg földszínek kúsznak a nappali falára.
Adott volt egy 18. századi épület, s egy igényes megrendelô, aki a régi környezet értékeit, szellemiségét, építészeti karakterét megtartva és hangsúlyozva egy abszolút modern, organikus, luxus otthon kialakítását kérte a tervezôtôl.
Az épület hatodik és hetedik emeletén található lakásból egyedi kilátás nyílik a városra, így az ablakok kulcsfontosságú belsôépítészeti elemek voltak. Thomas Griem ezért először a nyílászárók helyét
választotta ki, a tér átalakítása és az anyagok megválasztása csak ezután következett. A padló az egész alsó szinten pácolt tölgy burkolatot kapott, ez a burkolat a nappali falára is felkúszott, létrehozva a falpanelt, amelyre egyedi gyártású matt fehér tároló szekrény került. A szekrény különlegessége a TV alatt végigfutó márvány párkány és a kék színû érdes, bôr utánzatú hátfal panel. A nappali egyik meghatározó bútordarabja a japán Naoto Fukasawa által tervezett lila színû Grande Papilio lounge karszék. A gondosan kiválasztott szövet erôteljes színe meglepô, semmiképpen nem unalmas tôle a tér.
Konyha
Érezni a ritmust: konyha szekrény – kamra szekrények – bárszékek.
ÉTKEZő
Az étkezôtôl a konyháig futó hosszú falfelület színei és tagolása visszaköszön
a teraszajtók ritmusában.
A 12 méter széles ablakon keresztül kitekinthetünk az elegáns teraszra. Az áttört csipkehatású, abszolút modern vonalú, Patricia Urquiola által tervezett Crinoline karszékben üldögélve innen csodálható meg a gyönyörû panoráma. Az étkezô és a konyha kis alapterületét kiegészíti és összekapcsolja az oldalt végighúzódó terasz. Látványos megoldás, ahogy a designer az egy légtérben lévô, ám különálló funkciókat kijelöli: a tálaló mögött kanapéval, illetve az étkezô garnitúra alatt szônyeggel.
A pávatoll motívumos Peacock Light szônyeget a fiatal brit tervezô Matthew Williamson álmodta meg. Merész, gazdag színeivel – lime-zöld, fukszia-lila, fekete és mélykék – a pávatoll mintázat élénken és nagyon izgalmasan jelenik meg. A hálószobában négy funkció különül el: a hálórész franciaággyal, és a függöny mögé elrejtett TV-vel, az olvasó sarok egy nagyon alacsony, ám kényelmes fotellel, a fésülködô sarok és gardrób.


Fürdőszoba
Légiesen elegáns látványt nyújt a puritán fehér szaniterek, a tükörfelület,
és a hihetetlen „panorámakép”.
Újépítésû penthouse lévén a fürdôszobai ablakot teljes szélességben, faltól-falig alakították ki. A 300 kilogramm súlyú, szabadon álló kád hat ember segítségével lett elhelyezve az ablak elôtt, így a fürdôvízben relaxálva letekinthetünk a banknegyedre.
De ha nincs ablak a fürdőszobán, helyettesíthető a panoráma egy méretes üvegképpel, vagy festménnyel. 
Ha végigtekintünk a lakáson, látható, hogy a végeredmény egy komplett egész. Thomas Griem ismét bizonyított nekünk: az épület, a lakás, a berendezés, a matériák, a természet és ember harmonikus, szerves egységet alkot.

                                                      x x x 

Ha szeretnél egy hasonló exkluzív környezetet magad körül, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi megtervezzük:  

+36 30 437 6455     studiotrend@studiotrend.hu

forrás: Otthonok és Kertek

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések