Kelet és nyugat a konyhában

Otthonok és Kertek Magazin – Szakértő: Ferenczi Éva

A keleti és a nyugati kultúra jellegzetesen ötvöződik Kelly Hoppen, nemzetközileg elismert designer munkájában ezúttal is. A letisztult vonalak, a semleges színű bájos monokróm hangulat és a pazar gazdagság egészen egyedi módon találkozik egymással a konyhatérben.

A lenyűgöző otthon központi része a konyha, az ablak előtt húzódó magas főző-étkező félszigettel. A pult vastag üveglapján tükröződik a beáramló fény és a fa zsalu sötét ritmusa. Ahogy tükröződik az egész konyha berendezése is a magas fényű kamraszekrényen. A szekrényajtókon extra hosszú, függőlegesen rögzített fogantyúk egységet alkotnak a toronyban elhelyezett, oldal zsanéros beépíthető sütő-gőzpároló készülékek hasonló fogantyúival.
Konyha
Az egybenyitott terek monokróm hangulatában a karakteres konyhaszekrények lábazatába süllyesztett rejtett világítás szinte lebegteti a sötét bútorokat, és a természetes és mesterséges megvilágítások meleg fénye hangulatossá teszi az egybenyitott tereket. A szürke színű öntött műgyanta padló megnyugtató alapot biztosít a térben elhelyezett bútoroknak, ahol helyenként vörös-barna meleg színárnyalatú szőnyegek törik meg a visszafogott színvilágot.
A világítás egy nagyszerű módja, ha fényes felületű függesztett és mennyezetre szerelt labda lámpák irányított fényei biztosítják a kellő megvilágítást. Miközben az egyedi olasz Boffi konyha tükröződő ajtófrontjain megsokszorozódnak a fények, látszólag a főzőlap is lebeg a vastag üveg munkapulton.
Konyha
A luxus design része a tükrös felületű, mindkét irányba elhúzható szürkésbarna taupe színű tolóajtós, polcos tároló, mely a tálalás kellékeit rejti. Ha akarjuk, eltakarja, ha akarjuk, felfedi a polcon tárolt tárgyakat. Itt katonás fegyelemmel sorakoznak az étkészletek, design kiegészítők, vízszintes vonalaikkal rímelnek a fa zsaluzia vízszinteseire.
Két szürke váza áll őrt az üvegpulton a négyrózsás, 90 cm széles lineáris elrendezésű gáz főzőlap mellett. Praktikus megoldás, hisz nincs több átnyúlás a serpenyők fölött, hogy elérjük a hátsó égőt. Minden tisztán fénylik és csillog: a kandalló fekete kerete rímel a konyhabútor frontokra, és a fények visszacsillannak a széktámlán végighúzódó króm székváz anyagán. A kandalló két oldalánál szimmetrikusan elhelyezett nyitott tároló lapjai mögül a rejtett világítás meleg fehér fényei kiemelik a polcon tárolt tárgyakat.
Konyha
Jellegzetes KH design a falon karakteres fekete keretben lévő fekete-fehér fotó. Az öreg falra szerelhető telefonkészülék és a dézsában elhelyezett mini pálma egzotikus hangulattal járul hozzá az egyedi konyha dizájnhoz, miközben az öblös ülőkéjű csővázas, fehér bőrrel bevont bárszékek várják a megpihenni vágyókat, a kellemes beszélgetésre a konyhafélsziget köré húzódó társaságot.
Igazán egyedi, finom luxus az év bármely szakában egzotikus falatok és pikáns italok mellett élvezni egy Kelly Hoppen által tervezett stílusos konyha időtlen eleganciáját.
Előtér

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések