Mexikói otthon - Könnyed elegancia

A függőleges térszervezés elegáns példáját alkotta meg Mexikóvárosban a Código Z - Javier Zarazua Tanaka és Erika Sedeño -, ahol az exkluzív terek minőségi anyagokkal, jól átgondolt tervezői koncepció eredményeként jöttek létre. Mai, letisztult laza enteriőrök színekkel teli felületekkel kombinálva.

               A meleg tónusú faanyagoknak köszönhetően már az első benyomás is barátságos.

Az egyszerűség és az elegancia jegyében természetes fa matériák és kőlapok fényes sima felületei fogadják a belépőt, ahol a vastag tömörfa lapokból álló, szinte lebegő lépcsőház és egy égbe nyúló fatörzs irányítja a szemet vertikális irányba, az emeleti lakóterek felé. A modern korlát edzett biztonsági üvegből, oszlopok és kapaszkodó nélkül készült.
Barátságos légkört teremtve a nap fénye bevilágítja a teret a tetőablakon keresztül.
A padlón, az ajtók felületein és a bútorok kárpitján megjelenő hűvös-szürke árnyalatok egységes egészet alkotnak
A lakóterekben jellemzően meleg árnyalatú fa burkolja a mennyezetet és a padlót egyaránt, összekötve így az egyes szobákat, miközben elrejti és kihangsúlyozza a mesterséges megvilágítást. A falak fehérek, a bútorokat egyszerűség, modern vonalak és semleges árnyalatok jellemzik. Csak néhány ütős élénk szín jelenik meg kontrasztként – eszünkbe juttatva, hogy Mexikóban vagyunk. A nappalit - amely a közös családi együttlétek színtere – két hideg-világosszürke kanapé és sötét tónusú falfülke dobozolás uralja, mely a fehér fülkebetéteknek köszönhetően igazán karakteres design.
A családcentrikus mexikói otthont barátságossá teszik a családi fényképek, az egzotikus növények és a megjelenő innovatív design, a puff forma lerakó asztal, tetején tálcával, a gurulós fém tároló polc. A napfényes térben még egy Backgammon játékasztalnak is jutott hely a hatalmas ablak előtt.

A modern rezidencia belső tereiben a természetes fények mellett nagy hangsúlyt kapnak a rejtett világítási megoldások: a mennyezetbe süllyesztett spotok, a gipszkarton perem mögé rejtett fények, és a lépcső lapokba, függöny sínrendszerbe rejtett megvilágítás. Szem előtt tartva a fenntartható fejlődést és a modern technológiákat a tervező ötvözte a LED-ek használatát, az elektromos berendezéseket az intelligens vezérléssel.
Valamennyi területet könnyed függönyök segítségével a funkcióknak megfelelően el lehet szeparálni, megteremtve az ott lakók részére az intimitást.
Az étkező hatalmas terében hatalmas négyzet alakú, robosztus asztal uralja a teret, melyre rímel a szintén négyzet alakú függesztett lámpa formája. A bőrrel kárpitozott étkezőszékek stílusa a bárpult előtt felsorakozó bárszékekkel harmonizál. A székek és a pult letisztult szögletessége fölött gipszkarton álmennyezet lebeg, a rejtett világításnak köszönhetően könnyedén, az elegáns-sötét antracit szürke szín ellenére.
A pult fölötti világítás a maga teljes pompájában uralja a bársarkot. Háttérként az ablakokon gézfüggönyök lebegnek, megakadályozva a kíváncsi tekinteteket.
A tágas fürdőszoba a nemes egyszerűség és az elegancia kombinációja. Az extra vastagságú fa hatású mosdópult anyaga felfut falburkolatként a hatalmas tükör mögé is.
A mosdópult fölött gipszkarton párkányban rejtett világítás meleg fehér fénnyel világít, és ha kell, széles fa lamellás árnyékolók szűrik meg a mexikói nap fényét a fürdőszobában. Igazán egyedi és ritka megoldás a kerek formájú szabadon álló akril kád fölött a mennyezetre rögzített törölköző tartó rudak használata.

Három szinten, belső udvarral, a természettel és természetes anyagok használatával így lett a Código Z tervezője által megálmodott otthon egy mértékletes, elegáns lakóingatlan projekt.


forrás: Otthonok és Kertek Magazin

Hasonló színvonalas otthonok tervezését és kialakítását vállaljuk.
Kérjen koncepció-árajánlatot saját lakására, lakásfelújításra: sutdiotrend@studiotrend.hu

Megjegyzések