Tanácsadás - Fehér a fehérrel?

Kedves Éva!
Szeretnék tanácsot kérni. Nappali és a konyha egy légtérben van. A konyhát tavaly csináltattuk meg. Konyhánkat az Ikeából vettük. Adel fehér színű.  Képet mellékeltem. A parkettánk cseresznye színű. Most úgy alakult az életünk, hogy a nappali részbe el kell helyeznünk szekrényeket. Eddig azt gondoltam, hogy a konyhával harmonizáló bútorcsaládot választunk ki az Ikeából. Konkrétan Pax rendszerből egy két ajtós szekrényt Birkeland fehér színű ajtóval  és Besta szekrényeket szintén fehér színben szintén olyan ajtóval.  Abban gondolkodtam, hogy a fogantyúban választok mást, mint ami a konyhaszekrényen van. Kérdésem az, hogy ez így jól néz e ki, vagy túlságosan is egyformává teszem a nappalit a konyhával?  Esetlegesen milyen más színű vagy formázatú bútort keressek? Ami lényeg, hogy egy két ajtós ruhás szekrény kell és alulra felülre is zárt ruhatárolók, amik a tv-t körbeölelik. Gondolkodtam esetleg még fényes fehérben is talán.

Segítségét előre is köszönöm!

Patkós Ági

Kedves Ági!
A fehér szín árnyalataival elegáns, légies hatást adhatunk otthonunknak. Kombinálhatjuk a falakon megjelenő meleg színekkel, falpanelekkel és különféle textúrájú kiegészítőkkel, textilekkel.
 A meglévő konyhabútor kiegészítéseként a nappaliba javaslom egy fényes fehér felületű, sima (nem mart) profilú bútorlap választását. Elegáns és időtlen ez a különböző stílusokhoz alkalmazkodó megoldás. A fogantyú térjen el a konyhabútor fogantyúitól. Ideális választás lehet az élfogantyúval ellátott ajtó.
 Szintén kiváló megoldás az eltérő, ám harmonizáló színek alkalmazása: válasszon az étkező garnitúra színével megegyező színeket a nappali bútoraihoz: fehér szekrény fa betétekkel / fiók előlapokkal / hátfalpanellel.
 Egységes padlóburkolattal, jól megválasztott falszínekkel és rejtett világításokkal - a kevesebb több elvét szem előtt tartva - hangulatos nappali-étkező alakítható ki.

Sok sikert kívánok

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=profs&action=faq&id=85506
   Tavaszi lakásátalakításhoz, lakásfelújításhoz koncepcióterveket, látványterveket készítünk.
Az alábbi telefonszámon várjuk az érdeklődők hívását: +36 30 437 6455

Megjegyzések