Tanácsadás - Milyen legyen a konyha-nappali falszíne?

Üdvözlöm!
Szeretnék színválasztásban segítséget kérni. A helységek kb.20 négyzetméter egyenként. A konyhámat és a nappalimat boltív választja el,a konyhabútorom borovi fenyőből lesz sötétebb dió színben,a munkalap lazac márvány a padló és fali csempe ehhez illő. Milyen szín illene ehhez a bútorhoz? A kettő helység egy színű különböző árnyalattal vagy két különböző szín lenne a legjobb?Ha kettő szín akkor mivel lenne jó elválasztani?
Várom válaszát!
Előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!
A falszínek kiválasztásánál elsődleges feladat meghatározni, hogy milyen stílust szeretnénk a konyhában, étkezőben, nappaliban kialakítani. Ám ez esetben is érvényesüljön a kevesebb több elve.
A fa színekhez tulajdonképpen minden szín társítható. Van, amelyik belesimul a környezetbe és van, amelyik kiemeli, hangsúlyozza a fabútor telt színeit, erezetét, hangulatát.

Tehát milyen stílusú és színvilágú legyen a lakás? Ugyanazokkal az adottságokkal elindulhatunk az elegáns, klasszikus, country, modern, stb. stílus irányába, bár a végeredmény egy teljesen más hangulat.
Vegyük figyelembe, hogy milyen bútorokkal, kiegészítőkkel rendelkezünk, a konyhabútor modern vagy klasszikus stílusú és hogy mekkora a belmagasság.
A falszínek lehetnek
-        Elegáns krémszínek, a semleges fehér árnyalatai karakteres falfelülettel kombinálva, kifinomult természetes hatással.           
-       Kávébarna, szürkésbarna, terrakotta föld színek a déli vidékek, tájak hangulatával.
-        Fekete vagy grafitszürke felületek - elegáns, egyedi, extra választás.
-        A lazac szín mellé - kellő figyelemmel – a kék szín bizonyos árnyalatai is választhatók, mint kiegészítő szín.
          

Az említett adottságok mellett nagyvonalú, elegáns és a tágasság érzetét kelti, ha egy kiválasztott színnel van kifestve a két tér. Ezen belül játszhatunk egy-egy falszakasszal, sarokkal: színben harmonizáló tapéta sáv, vagy tapétázott falfelület, struktur festéssel dekorált falfelület, 3D panel kerülhet az étkezőasztal mögötti falra, kihangsúlyozva pl. az étkező központi fókuszpontját, vagy a helyiség egyik sarkát.
Törjük meg a monotóniát, egyes falszakaszok legyenek merészek. Törtfehér szín választása esetén az egyik falszakasz vagy falsarok lehet elegáns barna - strukturált felülettel (pl. glettelve), extra festéssel (pl. mintázó hengerrel), természetes kőburkolattal, üvegfelülettel.

A mennyezetre (normál belmagasság 270 cm esetén) a fehér árnyalataiból érdemes választani: tejszín, törtfehér.





Elegáns hatású, ha a kiválasztott szín visszaköszön a kiegészítőkön, textileken, más-más textúrával, felületekkel: legyen bolyhos, szőr, bőr, csillogó selyem, fényes vagy matt felület, alkalmazkodva az enteriőr stílusához.
A hangulatot nagymértékben befolyásolja a megvilágítás. Az általános mennyezeti lámpát (lámpákat) érdemes kiegészíteni rejtett fényekkel a mennyezet és a fal találkozásánál (holkernél) és a „kiemelt” falszakasz mentén elhelyezett irányított spot jelegű fényekkel.
                                                             
Kívánom, hogy legyen otthona egyedi, kényelmes és személyre szabott. Igény szerint ehhez segítséget is nyújtunk: vállaljuk átalakításra váró lakások, otthonok komplett megtervezését és kialakítását, 3D látványtervezéssel, lakásvilágítás szaktanácsadással.

Üdvözlettel 


http://www.csaladinet.hu/szakertok/ferenczi_eva_lakberendezo_lakasvilagitas_szaktanacsado/faq/

forrás: ciiwa, houzz, housetohome, fancyhometrends, freshome

Követsz már? https://facebook.com/FEva0705

Megjegyzések

Megjegyzés küldése