Tanácsadás - A konyhabútor, a munkalap és a hátfal összhangja



Kedves Éva!
Szeretnénk tanácsot kérni. Felújítás végén tartunk és nem tudunk dönteni a konyhabútor/munkalap/hátfallal kapcsolatban. A konyha és a nappali egy légtérben található (5.6mx5.4m). A konyha közel egy teljes falat foglalna el (4 m) az egyik ablakra merőlegesen. A padló világos, szürkés árnyalatú dió színű, a nappali rész bútorai (könyvespolcok, asztal, látványkonvektor) wenge színűek. A falak tört fehérre volnának festve.
Eredetileg wenge színű konyhabútorban + wenge, esetleg világos márványos/kőhatású munkalapban, fekete kürtős elszívóban és inox főzőlap+mosogatóban gondolkodtunk.
Felmerült azonban, hogy lehetne tört fehér színű a konyhabútor + wenge munkalap, fekete elszívóval (vagy inox?) és inox főzőlap+mosogató.
Lehetne esetleg a munkalap és a hátfal fehéres szürke matt gres lapokból (60x120 cm CASALGRANDE PADANA PLATINO) a wenge színű bútor esetén?
Melyik vagy milyen más megoldást javasolna?
Tudna ezekhez ajánlani hátfalat+munkalapot?
Segítségét előre is köszönjük,
Alida és Géza
 Kedves Alida és Géza!


Ha wenge színű bútorok dominálnak a nappaliban, akkor a konyhában kellemes ellentét a tört fehér színű konyhabútor wenge munkalappal. Wenge színű hátfal panelel már túl sötét lenne az összhatás, inkább válasszanak üvegpanelt. Fényes felületével egy másik anyag jelenik meg a bútorlap és a konyhabútor front mellett. Színe lehet „wenge” és mintás, vagy tört fehér mintás is. Üvegpanel kapható különböző színekben, mintákkal és egyedi méretben a DekorMűvész Kft.-nél is. http://dekorlapszabaszat.hu/





Egy Inox színű elszívó hightec külsőt kölcsönöz a konyhának és a világosabb összhatást erősíti, míg a fekete elszívó (méretétől és formájától függően) nehézkesebb, de melegebb hatású lesz.
Izgalmas megoldás a fehéres szürke, matt gres lapok használata hátfalpanelként. A padlóburkolat szürkéjéhez kellemesen simulna és egy inox elszívó „szürkéje” is kiemeli elegánsságát.

 Nem hagyományos megoldás, ha a konyha alsószekrények és a hátfalpanel sötét színű (wenge), a felsőszekrény és a pultlap világos (bézs, vagy szürke). Illetve csak az alsó szekrények sötétek és fölötte minden világos színű, légies.

Ez utóbbi megoldások közül választva igazán „mai” elegáns konyha alakítható ki. Én is ezt javaslom Önöknek.

 
 
 
 
 
 
A munkafelület lehet extra vékony, vagy extra vastag és a színével megegyező dekorpanel felfuthat a hátfalra kb. 15cm magasan. Ezzel kapcsolatban a képeken látható enteriőrökből érdemes ötleteket meríteni.

Sok sikert kívánok a kialakításhoz. 


Kérem, keressenek meg, ha 3D látványtervezéssel vagy lakberendezési tanácsadással személyre szabott megoldásokat szeretnének kapni. 

www.studiotrend.hu                             +36 30 437 6455                          studiotrend@studiotrend.hu
                                            facebook: Studio Trend Lakberendezés

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=profs&action=faq&id=85506

Megjegyzések