A háló csapdájában - Variációk csibedrótra

Horganyzott és műanyaggal bevont drótkerítések, hullámos huzalszövetek, hegesztett hálók, rostaszövetek, ketrechálók, vadvédelmi hálók, tüskésdrótok, csibedrót

Ez utóbbi megér egy misét! Hallottunk már róla, de mire is jó? Újszerű megoldások… egyedi kialakítás…


Kamasz szobák egyedi extra dekorációjaként, vagy férfiemberek fémes-férfias otthonában, netán romantikus nőies enteriőrben használjuk bátran! Teraszokon dekorációs kiegészítő, loft lakásokban téralakító elem lehet, és persze a húsvéti nyuszik és csibék is ezt „használják”!

Térelválasztóként a befüggesztett csillogó drótszövet a mennyezethez rögzítve, különböző szélességben, színben, a tér méreteihez és stílusához alkalmazkodva, a belmagasságot követve lóghat. Alul levágva, rajta súlyként pl. ólomkatonák nehézkedjenek, vagy a fennmaradó 2-3m-es drótszövet gurigát használjuk súlynak, és egyben tárolónak is: esernyőt, golfütőt, sétabotot, fénykardot szúrjunk bele.




Szobainast helyettesítve a dekorhálóra akasztott vállfákon egy-két ruha kapjon helyet.
Üzenőfalként a sajtcetliket, névjegykártyákat ruhacsipesszel, ipari gemkapoccsal rögzítsük (rágógumival nem tanácsos :)

Kerüljön rá óra, iránytű, hőmérő, az aktuális napilap és a nyakkendő, boxkesztyű, búvárszemüveg…
A női körömcipő is csuda szép látvány a fonatokba akaszkodva!





Turbózzuk fel Swarovsky kristályokkal, színes üveggyöngyökkel, fagolyókkal. Készítsünk mini horgolásokat, makramét a háló „ablakaiba”, vagy akasszuk rá a napszemüveget, mécsestartót…

Mint drót tapéta
függesszük fel közvetlenül a falra, mögötte legyen pl. színes a felület, vagy ezüstre festett, esetleg fémlemez borítású, üveg háttér… Kerüljön rá kémcsöves virágtartó, fotók, órarend, tolltartó…
Feszítsük fa-, vagy fém keretbe.
Tekerjünk a drótfonat hatszög szemeibe dekoratív textileket: voilet, organzát, selymes szalagokat.

Teraszon, a bár-sarokban
talp nélküli pezsgőspoharaink tartója legyen és mogyoró, szójabab ropogtatnivalóinkat kis tárolókban függesszük rá.
Kiscserepes virágok, növények kapjanak helyet rajta.
A naposabb oldalon árnyékolóként használjuk, dekoráljuk üvegbetétekkel, fűzzünk bele rafiát, bambusz szálakat.


Az előszobában alakítsunk ki tükörfalat a drótszövet társításával.
Kapjanak helyet a fésűk, hajkefék, bizsu ékszerek és kiegészítők is.

Világítás kialakításánál csíptessünk rá kisebb LED-es lámpatesteket, vagy feszített halogén lámpákat bújtassuk el a drótfonatok között.
Világítsuk meg a csibedrótot! és látni fogjuk, hogy milyen csodálatos ezüstcsipke hatást kapunk!

A konyhában
a felső- és alsószekrény közé becsúsztatva, vágott végek szálait hajtsuk vissza. Mögötte lemosható festett fal v. natúr, szőrös deszka legyen, amúgy egyszerűen.
Tároljunk rajta evőeszközöket, vagy akár a tojásrántotta receptjét – ha mégse olyan egyszerű elkészíteni és a táblagép nincs kéznél.
  


A csibedrót sokféle stílust kedvel: romantikus, shabby chic, high-tech, modern, klasszikus, retro, egy kis mediterrán…

Szeret lakásokban, irodákban, sörözőkben, hotelekben tartózkodni. Garázsokban a szerszámok tárolása a kedvenc időtöltése.

Színes egyéniség: lehet ezüst-fém színű horganyzott, vagy műanyaggal bevont zöld színű.
És amiről még nem beszéltünk: használjuk bátran falburkolatok- és korlátok betétjeként, vagy szekrényajtó betétnek mögötte lenvászon függönnyel…

A Murár csibedrótot legutóbb egy loft lakásban láttam:


Ha otthonában, irodájában Ön is szeretne praktikus megoldásokat, egyedi ötleteket látni, teljes körű lakberendezési szolgáltatással segítünk kialakítani környezetét magas színvonalon. Tippeket és kialakítási koncepciót állítunk össze, terveket készítünk, elintézzük a berendezéssel járó vásárlásokat, beszerzéseket Ön helyett.
Kérje ki a lakberendező tanácsát, mielőtt belevág a kialakításokba!

 www.studiotrend.hu
tanácsadás - tervezés - szervezés

És a cég, ahol mindez megtaláltuk, ahol kedves a kiszolgálás, kellemesek az árak és olyan termékeket is forgalmaznak, ami üde színfolt környezetünk kialakításánál:

Murár Drótfonó-Szövő Üzem - A kerítések szakértője 1981 óta!
Dunaújváros
Hrsz.: 0110/32.
GPS: N46.9709141° E18.9006053°
Ami sztenderd és nagyon tudják: díszkerítések, kapuk, különböző kovácsoltvas termékek, korlát- és kerítéselemek, oszlopok, díszek, rozetták, korlátgömbök, csúcsdíszek, kilincsek, postaládák, számok, vasalatok - a klasszikusabb stílust követőknek. Rozsdamentes és horganyzott acélból kapuk a modern stílus jegyében.



Megjegyzések