Tanácsadás - Étkező-konyha és a fehér falszín

Üdv,
Segítséget szeretnem kerni egy pár kérdéssel kapcsolatban. Először is tudni kell ,h.egy 5x5-ös szoba két részre van osztva, a kisebbik rész a konyha,a nagyobbik fele az ebédlő.Ez a két helyiség csak egy keskeny bárpulttal van elválasztva egymástól. A konyhabútor tiszta piros,a padló és fali csempe fekete ,az ebédlő részben az asztal fekete ,a székek piros bőrből vannak,itt lakkozott bükkfaparketta van. A szőnyeg drapp barnával, a szalagfüggöny is drapp színű,a fal is hasonó. Most szeretnek fehérre festetni.A konyharészben a fehér szerintem ok,mivel csak piros fekete szín van,de az ebédlőben mivel a parketta barna,a függöny,abrosz drapp,nem tudom túl sok lesz-e a szín,hiába,h.fehér színről beszélünk. Én térnövelés miatt választanám a fehér falakat,de világosság szempontjából is jó lenne. Önnek szeretnem a véleményét kerni,amit előre is nagyon szépen köszönök. Ancyka
x x

Kedves Ancyka!
A fehér szín praktikus és elegáns választás és valóban, optikailag növeli a teret. Mivel a mennyezet, a stukkó és a radiátor is fehér, így nem okoz gondot, ha a falra is ez a szín kerül.


Térnövelési praktikák közül javaslom még a függöny formájának, méretének, felrakási módjának ideális megválasztását (mennyezetről induló lapfüggöny, lendületes függöny elkötések) és egyedi rejtett világítási megoldásokat (mennyezet derítése LED világítással).


 
Csempészhető bele egy kis játékosság: a fehér felületek készülhetnek különböző struktúrával (glettelt, rücskös, kefélt, 3D panel…) egy-egy sávban pl. az étkező asztal mögött.
Enteriőrök piros-fehér-fekete színekkel

Helyszíni, vagy internetes tanácsadáson keresztül pontosíthatóak a kialakítási megoldások és ötletek, így otthona teljesen az Ön elképzeléseire szabható.
A kialakításhoz sok sikert kívánok, üdvözlettel

Forrás: creamromans, ddekor, unburro, 

Megjegyzések