Tanácsadás - A burgundi az igazi

Kedves Éva!

Segítséget szeretnék kérni festéssel és bútor választással kapcsolatosan. A nappaliba az ülőgarnitúránk burgundi bőr, a padló krém és világos barna; érdekelne, hogy milyen színű bútort és milyen étkezőt válasszunk, illetve milyen színű falat javasol ehhez? Az étkező egybe van a nappalival. Az egyik falat valamilyen csíkos tapétával szeretném. Segítségét előre is köszönöm. Üdv. Kriszti

Kedves Kriszti!
A burgundi vörös egy karakteres szín. Kellő merészséggel és körültekintéssel egyedi és elegáns összhatás érhető el az étkező-nappali kialakításánál. Figyelembe kell venni, hogy milyen egyéb színek, anyagok jelennek meg a térben: ajtók, ablakok, egyéb meglévő bútorok fa anyagai, textilek, függönyök stb.
Mintázott, csíkozott falfelülettel kialakítható a helyiség fókusz pontja (pl. egy fal illetve falszakasz), ehhez kapcsolódhat a színben harmonizáló, visszafogottabb falfestés a többi felületen. Két színből álló csíkozott minta esetén az egyik színnel festett fafelület kerülhet mellé, a többi fal világosabb, egyszínű lehet. 
 Klasszikus hangulat kialakításánál a bézs, fehér, és a ma oly divatos taupe színt is érdemes használni: tehát a csíkos domináns fal mellé hasonló színvilágú egyszínű, elegáns.  Bútorok színe ez esetben pl. mahagóni, wenge.
 Ugyanakkor a burgundi vörös kanapé része lehet egy modern irányvonalnak is. Grafitszürke árnyalattal, feketével kombinálva karakteres, hófehérrel üde fiatalos, barna vagy taupe színnel párosítva egzotikus hatást érhető el. A hatás fokozható a vízszintes illetve függőleges, keskeny, széles, vagy mintás tapéta sávokkal, magas fényű, lakkozott bútorfelületekkel párosítva.
 Rejtett világítással, érdekes textilek (bőr, szőr, extra kötött anyagok) használatával igazán egyedivé válhat a kialakított otthon.
 Néhány inspiráló kép az elrendezésre és a színek párosítására.
  Jó nézelődést és sok sikert kívánok!

Megjegyzések