Fák, virágok, zuhanyozók

Otthonok és Kertek Magazin – Szakértő Ferenczi Éva


Itthon is egyre népszerűbbek a kültéri fürdőszobai megoldások, így a design is mind több és színesebb lehetőséget kínál.
 

1.
A napfényes kültéri fürdőszoba kialakítás központi eleme az elegáns ovális kád, melynek a víz és a levegő kékjére festett íves fal nyújt hátteret. A fal – mely a tengert idézi - a kék égben folytatódik fokozva a tér tágasságát.
Ovális térbe állítható kád
Ovális térbe állítható kád
Az ovális térbe állítható kád két személy részére is kényelmes fürdőzést biztosít, és hajlataira a félköríves zuhanyzó íve kellemesen rímel. Az egyszerű zuhanykialakítás része a szögletes fali esőztető zuhanyfej, a falba épített zuhany csaptelep és a tárolásra alkalmas falfülke.
A fekete kavicsokon szinte lebegnek a természetes kőlapok, melyek kijelölik a „fürdőszoba” közlekedő útvonalát. A kavicsokon megcsillanó szürke árnyalatok és a zuhany rész bézs felületeinek szín-játéka izgalmas a szemnek; a trópusi növények, és a pálmafa nyújtotta árnyék pedig üdítő a testnek.


2.
Az egzotikus, meleg trópusi hangulatú kültéri fürdőszoba fókuszpontja a réz kötényes, szabadon álló kád.
Réz kötényes, szabadon álló kád
Rézkötényes, szabadon álló kád
Masszív bambusz térelválasztó kerítéspanelek és cölöpök határolják a fürdő helyiség területét. Színeik – a meleg barnák, a rézvörös és a sárga buja árnyalatai - jellemzik a „fürdőszoba” hangulatát.
Porcelán fogantyús nosztalgia csaptelepek és antik jellegű kézi zuhanyfejes szett teszi romantikussá a látványt. Zuboghat a víz a rusztikus esőztető zuhanyfejen keresztül a kemény trópusi fa padlóra, itt nincs szükség zuhanytálca kialakítására sem.
A természet adja a dekorációt, a fák és cserjék pedig szűrt árnyékot nyújtanak a forróságban.
Éjjel a csillagok világítanak, és e mellett hangulatfényeket mécsesekkel, helyi megvilágítást függesztett lámpásokkal is adhatunk.
                     
3.
Egy hely, ahol a nyitott tereknek köszönhetően víz, tűz, fa és kő felület egységet teremt. A hálószoba és a fürdőszoba össze van nyitva a külső térrel, a félig fedett, félig szabadtéri kialakítás kád nélküli, ám dupla zuhanyozásra van lehetőség.
Esőztető fényterápiával
Esőztető zuhany fényterápiával
A fali zuhanyrózsa esőztető és vízesésszerű funkcióval is rendelkezik, hangulatos megvilágítást az esőztetőbe épített LED világítás biztosítja.
A sziklafal rusztikus porózus felületével, nagyon durva textúrájával kellemes ellentéte a natúr, mennyezetre is felfutó selyemfényű, sima faburkolatnak. A teljesen természetes, egyszerű, letisztult formájú bútorok, a természetes színek, a begyújtott kandalló tüze kiegészítik a fürdő hideg felületeit. A körül ölelő környezet uralkodó színei - a fehér, homok, natúr fa és a króm – megnyugtató relaxációt biztosítanak.

4.
A klasszikus oroszlánlábakon álló, dobogóra állított türkiz zöld kád uralja a kert zugot, miközben óriás levelek ölelik körül és adnak árnyékot a fürdőzéshez.
Trópusi zuhanyzó
Trópusi zuhanyzó
Vörös árnyalatokban játszó barna fa színek és ezer árnyalatban fénylő zöldek idézik a tipikus trópusi hangulatot. Trópusi fából készült kültéri kiegészítő bútorok, oszloptalpon álló lerakó asztal fokozza a kényelmet. Az előtérben látszó, szintén rácsos-dobogós kialakítású, oszlopra szerelt zuhany buja pálmalevelek alatt biztosítja a hűsítő felfrissülést.

5.

A természetes kőfal és a róla leomló buja kúszó növényzet ellentéte a letisztult, szinte észrevehetetlen zuhanykialakításnak, ahol extra méretű falburkolatok rejtik a falba építhető zuhany csaptelep alkatrészeit és légiesen lebegő esőztető zuhanyfej biztosítja a trópusi eső élményt.
Akadálymentes zuhanyzó
A zuhanylefolyó keskeny rése kijelöli az egyedi zuhany területét. Ez a manapság oly divatos szintbe épített zuhanytálca megoldás elegáns, puritán és akadálymentes.



Megjegyzések