Kelet és nyugat a konyhában

Otthonok és Kertek Magazin – Szakértő: Ferenczi Éva

A keleti és a nyugati kultúra jellegzetesen ötvöződik Kelly Hoppen, nemzetközileg elismert designer munkájában ezúttal is. A letisztult vonalak, a semleges színű bájos monokróm hangulat és a pazar gazdagság egészen egyedi módon találkozik egymással a konyhatérben.

A lenyűgöző otthon központi része a konyha, az ablak előtt húzódó magas főző-étkező félszigettel. A pult vastag üveglapján tükröződik a beáramló fény és a fa zsalu sötét ritmusa. Ahogy tükröződik az egész konyha berendezése is a magas fényű kamraszekrényen. A szekrényajtókon extra hosszú, függőlegesen rögzített fogantyúk egységet alkotnak a toronyban elhelyezett, oldal zsanéros beépíthető sütő-gőzpároló készülékek hasonló fogantyúival.
Konyha
Az egybenyitott terek monokróm hangulatában a karakteres konyhaszekrények lábazatába süllyesztett rejtett világítás szinte lebegteti a sötét bútorokat, és a természetes és mesterséges megvilágítások meleg fénye hangulatossá teszi az egybenyitott tereket. A szürke színű öntött műgyanta padló megnyugtató alapot biztosít a térben elhelyezett bútoroknak, ahol helyenként vörös-barna meleg színárnyalatú szőnyegek törik meg a visszafogott színvilágot.
A világítás egy nagyszerű módja, ha fényes felületű függesztett és mennyezetre szerelt labda lámpák irányított fényei biztosítják a kellő megvilágítást. Miközben az egyedi olasz Boffi konyha tükröződő ajtófrontjain megsokszorozódnak a fények, látszólag a főzőlap is lebeg a vastag üveg munkapulton.
Konyha
A luxus design része a tükrös felületű, mindkét irányba elhúzható szürkésbarna taupe színű tolóajtós, polcos tároló, mely a tálalás kellékeit rejti. Ha akarjuk, eltakarja, ha akarjuk, felfedi a polcon tárolt tárgyakat. Itt katonás fegyelemmel sorakoznak az étkészletek, design kiegészítők, vízszintes vonalaikkal rímelnek a fa zsaluzia vízszinteseire.
Két szürke váza áll őrt az üvegpulton a négyrózsás, 90 cm széles lineáris elrendezésű gáz főzőlap mellett. Praktikus megoldás, hisz nincs több átnyúlás a serpenyők fölött, hogy elérjük a hátsó égőt. Minden tisztán fénylik és csillog: a kandalló fekete kerete rímel a konyhabútor frontokra, és a fények visszacsillannak a széktámlán végighúzódó króm székváz anyagán. A kandalló két oldalánál szimmetrikusan elhelyezett nyitott tároló lapjai mögül a rejtett világítás meleg fehér fényei kiemelik a polcon tárolt tárgyakat.
Konyha
Jellegzetes KH design a falon karakteres fekete keretben lévő fekete-fehér fotó. Az öreg falra szerelhető telefonkészülék és a dézsában elhelyezett mini pálma egzotikus hangulattal járul hozzá az egyedi konyha dizájnhoz, miközben az öblös ülőkéjű csővázas, fehér bőrrel bevont bárszékek várják a megpihenni vágyókat, a kellemes beszélgetésre a konyhafélsziget köré húzódó társaságot.
Igazán egyedi, finom luxus az év bármely szakában egzotikus falatok és pikáns italok mellett élvezni egy Kelly Hoppen által tervezett stílusos konyha időtlen eleganciáját.
Előtér

Megjegyzések