Ötletelés - Szőnyeggel vagy anélkül a nappaliban?


Kedves Éva!
Nappaliba új hideg burkolatot tetettem. Középre az asztal és a székek alá tegyek-e szőnyeget? Köszönettel: Zsó! 
 
Lábunk alatt meleg, puha felületét szeretjük, izgalmas érzés mezítláb érezni finomságát. 
A szőnyegek öltöztetik otthonunkat, legtöbbször meghatározzák a helyiség hangulatát, melegebbé, barátságosabbá teszik környezetünket, csökkentik, elnyelik a zajokat, kijelölik a helyiségekben a funkciókat.
 Lehetnek kisebb-nagyobb méretűek, szögletes, vagy íves formák, shaggy jellegű, vagy szövött textúrájú, puha süppedős, vagy feszes típusok – modern és klasszikus enteriőrben egyaránt érdemes használni. Parkettázott padlóknál, hidegburkolatú helyiségeknél is ajánlott és padlófűtésnél szintén praktikus lakberendezési eszköz.
 A megfelelő szőnyeg kiválasztásánál fontos, hogy illeszkedjen a helyiség alakjához, és ahhoz, hogy a szőnyeg az ülőbútorok, kanapé alatt megfelelően terüljön el, érdemes lemérni, hogy ezeken az oldalakon a megfelelő méretben nyúljon ki a lábak alá.
Vásárlás alkalmával a szőnyeg az ízlésének és a szobában a már kialakított dekorációnak megfelelően legyen kiválasztva: figyelembe kell venni a helyiség színeit, a bútorok stílusát is, hogy világos, vagy sötét fa felületek vannak az enteriőrben, a fotelek, a kanapé milyen típusú szövettel vannak kárpitozva, vagy mintázottak-e, illetve a függönyök hogy fognak illeszkedni hozzá. Így a végeredmény egy ízléses, harmonikusan kialakított nappali lesz, ahol minden családtag szívesen tartózkodik.
A kialakításhoz sok sikert kívánok! 
Ferenczi Éva
www.studiotrend.hu

A cikk a csaladinet.hu oldalon jelent meg:
https://www.csaladinet.hu/szakertok/ferenczi_eva_lakberendezo_lakasvilagitas_szaktanacsado/faq/?qid=122981

Megjegyzések