Itt is lakhatnak a ruháink


Gardróbszekrény a nappaliban 
"Az 5,5 x 3,4 m2-es nappalimba szeretnék a rövidebb fal mentén (az ablakkal szemben) tolóajtós gardróbszekrényt készíttetni. Ami biztosan megmarad az a cseresznye színű beltéri ajtó és a bükk padló
Milyen színű szekrény illene a cseresznye színű ajtóhoz? A szekrény elég közel lesz az ajtóhoz, ezért is szeretném, ha passzolnának egymáshoz. És mIlyen színű fal illene ezekhez? Az ülőgarnitúra bézs színű. Előre is köszönöm segítségét."

Kedves Érdeklődő!
A meglévő cseresznye színű beltéri ajtóhoz és bükk padlóhoz igazodva a tolóajtós szekrény kialakításához olyan színek és anyagok használatát javaslom, amelyek hangulatosan illeszkednek az enteriőrbe: lehetnek matt vagy fényes felületek, színes, vagy visszafogottan elegáns, áttört textúrák, függőleges lécekből kialakított, vagy akár kárpittal bevont bútorelemek.
 
 
 
 Az ajtó anyaga lehet bútorlap, dekorlemez, üveg vagy plexi panel. Az üveg megoldásnál matt vagy fényes felület választható és szinte minden színben megtalálhatók a festett Lacobel és Matelac üvegek, a dekorlemezek pedig a többféle felületi struktúrával kialakított, akár műbőr anyagú Sibu panelek.
Fahatású bútorlapból a jelenlegi ajtók árnyalatával harmonizáló megoldás talán már túl sok lenne és a teret a fa felületek szűkíthetik, ám mégis, ha erre a megoldásra esik a választás, legyen a két meglévő fa felület valamelyikével megegyező a tolóajtó anyaga, a fal pedig az ülőgarnitúra színével megegyező, visszafogott, elegáns hatású bézs.
Másik megoldás, ha a falszínnel megegyezik a szekrényajtók árnyalata, így azok szinte belesimulnak a térbe. Ez lehet például a taupe szín valamelyik árnyalata - fényes akrylból, matt üvegből, vagy bőrhatású textúrával.
A lakásban, megjelenő anyagokat és színeket figyelembevéve, az anyag és színmintákat a helyszínen „összenézve” érdemes kiválasztani a végleges árnyalatokat, majd igény szerint színesíthető az összhatás textilekkel, dekorációkkal, művészeti alkotásokkal.
Sok sikert kívánok a kialakításhoz!

A cikk megjelent:

Megjegyzések