BEMUTATÓTEREM TERVEZÉSE, ÚJRAGONDOLÁSA

A Lamello cég által gyártott tömörfa bútorcsaládok bemutatására és a hazai, nemzetközi partnerek fogadására alkalmas bemutatóterem felújításának megtervezésével bíztak meg kaposvári megrendelőim.
Kérésük az volt, hogy a bemutatóterem színvonalas, hangulatos, a mai kor igényeinek megfelelő legyen, és a hagyományos box jelleget mellőzve, egyedi megoldással legyen felosztva az extra hosszú tér. Többféle változat közül kiválasztva, végül mennyezeti sínre rögzített térelválasztó sálak szeparálják el a bútorcsaládokat bemutató enteriőröket.

A tervezés során 3D látványterveken keresztül mutattam meg az ötleteket, majd a belsőépítészet kialakítása után anyagokat, színeket választottunk, kiegészítő bútorokat, dekor tárgyakat válogattunk.

A nagy belmagasságú, galériázott, hosszú bemutatóterem eredeti, cseresznye árnyalatra pácolt nyílászáróihoz és a magasfényű padlólapokhoz választott szürkésbarna taupe falfelületek kellemes hátteret nyújtanak a bútorok részére.

Gipszkarton dobozolásba rejtett fényekkel egészítettük ki a meglévő eredeti mennyezeti világítást, és látványos hangulati elemekként az enteriőrökbe különböző stílusú lámpákat választottunk.

Helyet alakítottunk ki a design bútorok, az aktuális kuriózumok részére is - Így egy puha padlószőnyeggel bevont dobogón kapott helyet például az X-LINE asztalcsalád.

A felhasznált, kiválasztott anyagok (szőr, bőr, szatén) és textúrák egymással összhangban, vagy éppen kontrasztot alkotva emelik ki a tömörfa bútorelemek szépségét, az olajozott tölgyfa és a fekete diófa karakterét.

Ötleteim, terveim alapján a tulajdonosok kifinomult ízlésével összhangban jött létre a végleges bemutatóterem, ahol megtekinthetők a Lamello bútorcsaládok különböző stílusokon keresztül. 
  
 A bútorcsaládok hangulatosan illeszkednek a különböző stílusú otthonokba, irodákba - legyen az elegáns nagypolgári, modern fiatalos, puha nőies, luxus artdeco, vagy éppen férfias maszkulin hangulatú design.

A bemutatóterem Kaposváron található, virtuálisan pedig itt lehet bejárni:
https://my.matterport.com/show/?m=vpSXN7Yy4kq

Hamarosan megmutatjuk a részleteket, a bemutatótermet hangulatokon át.




Megjegyzések